Unbreak my heart.


Kärlek.
Det är fasen ingen lätt sak det där med kärlek.
Det är hjärtslitande i tonåren och när man blir äldre blir såren liksom mer svårläkta.
Det var många år sedan nu som jag senast bar på ett brustet hjärta, men jag glömmer nog aldrig hur ont det gör.
I gymnasiet hade jag min första riktiga pojkvän. Jag var blyg och så kär och stolt över att han ville vara med mig! När han dumpade mig över telefon utan förvarning blev jag helt förkrossad. Att han redan hade träffat en ny tjej vilket jag fick höra på omvägar gjorde inte saken bättre. Jag började ett nytt extrajobb efter några månader och där träffade jag nästa prince charming. My, oh my vad han charmade mig! Han var härlig, spontan och oberäknelig. Kunde dyka upp oannonserad eller låta bli att dyka upp när han sagt att han skulle komma. Han kunde ringa varje dag i två månaders tid och sedan vara spålöst försvunnen för att feter ytterligare någon månad finnas i mitt liv igen. Jag förbannade mig själv många gånger för att jag lät honom leka med mig så, med mitt varma hjärta som blödde för honom. Så många tårar som spilldes över honom! Jävla killar! En vän fanns där hela tiden, han tröstade mig mellan varven och jag var nog lika elak mot honom som "min" kille var mot mig, men ville inte inse det då. Han fanns alltid där, han hörde alltid av sig, han följde mig till bussen, han sljutsade mig hem, men han skulle aldrig erkänna att han gjorde det för att han var kär i mig, nej då, och jag spelade med. Jävla tjej! Den här vännen finns fortfarande kvar, om än i en svagare skepnad i dag. Men jag skulle önska att att vi kunde umgås lite mer, som vänner naturligtvis, för han är en väldigt fin människa. Men jag vet att han är där, i kulisserna..och jag är här i hans kulisser :o) jag tror han vet det med, någonstans långt in.

Efter gymnasiet reste jag till södra Frankrike och pluggade franska under 4 månader. Vår och Frankrike!
Nya vänner, nya intryck, ett eget liv utan mamma & pappa. Jag var i himlen! Så mot slutet av vistelsen träffade jag en fransos. Så fin han var :o) men blyg och tyst, precis som jag. Vi träffades nog inte mer än 1,5 månad innan jag skulle åka hem, men som sagt var jag i himlen och han gjorde den lite mer rosaskimrande. Min värld rasade samman när jag var tvungen att resa hem. Inte bara för att jag lämnade kvar honom där (och blev dumpad på mail efter en månad i Sverige!!!) utan för att bytet från rosaskimrande till blekgråa vardags-Sverige slog mig på fingrarna med stora linjalen. Vad hade jag trott??! Att man kunde leva lycklig i alla sina dar?? Å nej, tillbaka till verkligheten ska man alltid. Jag träffade min nuvarande pojkvän året efter Frankrike, och visst lyckdes vi återskapa det rosaskimrande. Men drömmen om Frankrike och det ljuva livet levde kvar. Det är nog en kärlek som jag alltid kommer ha! Nu har jag insett att det inte finns några ångestframkallande måsten. Jag väljer mina måsten! Då blir en vardag i ett kallt, grått Sverige så mycket lättare att leva, till och med väldigt trivsam ibland.
Men jag släpper inte mina drömmar och mina minnen. Det finns i kärt förvar och jag gör allt jag kan för att förverkliga så många av dem som möjligt ;o) Och min fina kille har jag också lyckats behålla, i snart sju år nu. Det låter ju som en evighet! Men så länge evigheten är vacker spelar det ingen roll att den är evigheten...



Jag hoppas du slipper ett brustet hjärta, men ibland är det oundvikligt och jag tror det lär oss att vara lite mer tacksamma när vi väl har lyckan i vår hand om vi någon gång fått känna på smärtan av ett brustet hjärta.

Kram Åsa

Den blöta trenden fortsätter....


....regnet verkar inte ha någon hejd! Så sitter jag i en av Sveriges regnigaste städer också...tur att jag inte bor här på heltid, då hade jag nog drunknat. Veckan är fullspäckad, två individuella inlämningsuppgifter av kreativ karaktär i skolan, på fredag kommer London College of Fashion och ska ha vår klass...tyvärr kan jag bara vara med till lunch, sen bär det av till Sthlm men några tjejkompisar. Ska bli riktigt skoj, synd bara att jag inte har några pengar som student, alltså blir det ingen shopping för mig! Men att spendera helgen i fina vänners sällskap ska väl väga upp shoppingförbudet? :o)

Jag ska hitta på ett sätt att marknadsföra min utbildning till blivande studenter och jag ska skriva en rapport om modefotogareferna Mert & Marcus. Intressant! Måste nog sätta igång nu....

(http://fashionindie.com/wp-content/uploads/2009/06/1_mert-alas-amp-marcus-piggott.jpg)

Hoppas du har en bra måndag!

 

Kram Åsa

 

p.s Ludvika-tjejer...glöm inte bort Tjejjourens info-möte på Lorensberga Bibliotek d.s

 

 


Sista dagen på helgen, men första advent..



Första advent, kännsför mig ljusår bort...men det är visst idag :o) Har inte hunnit plocka fram någoting av adventsljusstakar och stjärnor än...får se ikväll om nånting kommer upp. Förra året var jag i fas, men i år vet jag inte vad som hänt?? Det är ju 7 grader varmt ute och solen skiner (idag iaf), sen har jag så mycket planerat innan jul så det känns som att det är en massa tid kvar. Försvarsmekanism, för att jag inte ska bli stressad kanske :o)

Idag skriver vi kontraktet på vårt nya manison! 140kvm sekelskifteslägenhet here we come! ;o)
Sen ska jag kolla in en kompis alster på en designmarknad i stan...det blir najs. Så var det den där presentationen jag har imorn också...den ska ju förberedas med...men det får bli lite senare.

Ha en skön söndag o första advent!

Kram Å

Design house Sthlm...

Idag öppnar Design House Sthlm här i stan. Ska så klart dit och ta en titt! Helgplanerna i övrigt är ganska luddiga, inte mycket planerat men samtidigt mycket att göra...skumt? Lite Fotoutställning, Designmarknad och julmarknad...adventspynt (känns fortfrande tidigt för sånt, men okej..) Ny skoluppgift till fredag samt en presentation på måndag att förbereda i helgen...ah vill inte riktigt tänka på det än, lite lördag får man väl ta först va?? :o)

Ha en skön lördag och göra något kul av den!

Kram Å

Wohoo!



Där kom den :o) Vad tycker ni om nya header?? Gjord av Lady Dahmer, tack för hjälpen!

Kram Å

Tjejjouren i Ludvika info 30 november!

 

 


Check it it out!!! ;o)

Hoppas ni har en skön fredagskväll! Jag har varit på after work med några kompisar och kollat lite på Idol, nu är det dags att sussa....har varit en vecka fylld av arbete i skolan och mer följer...ska försöka hinna med lite bättre uppdateringar under helgen...och hålla tummarna för att min nya header kommer upp då med! Nattinatt :o)

Kram Åsa

Dagar i skolan...

...är lika med dagar med dålig uppdatering på bloggen! Jag studerar i en annan stad än där jag egentligen bor, så när jag sover i över i rummet jag hyr ett par nätter/vecka har jag mobilt bredband och det strular lite ibland med att lägga upp inlägg...därför blir det lite tomt här då och då. Nu sitter jag i skolan, har lunch men börjar om 15min igen så detta blir lite kvickt.

Förhopningsvis kommer jag att kunna lägga upp lite info för tjejer som bor i Ludvika, tjejjouren där är verkligen aktiv och nu på måndag har de ett litet möte....mer om det senare!

Förhoppningsvis kommer min nya header upp i kväll eller imorgon...då blir bloggen lite snajsigare :o)

Hoppas ni har en bra dag!
Hörs sen...

Kram Åsa

Life is what happens to you while you're busy making other plans....


....sa John Lennon, och visst är det många gånger så? Jag tror att det är mer sant idag än det någonsin varit tidigare. Det är svårt att leva i nuet, men man får försöka. Visst ska man planera lite för framtiden eller minnas gamla goda minnen ibland, men ta vara på tiden som är nu. Lätt att säga, jag känner själv att jag just nu lever ett halvår framåt och måste påminna mig själv om att att även fokusera på idag och de närmsta veckorna framöver.

I eftermiddag ska jag hälsa på en kompis som fick barn för ganska precis en månad sedan. En liten flicka blev det! En något dramatisk förlossning, men med ett lyckligt slut. Det ska bli mysig att få träffa en knubbig liten bebis :o)

Många vänner till mig har fått barn det senaste året och några får sin andra omgång under kommande vår. Man tar lite för givet att allt ska gå bra, men det är ju tyvärr inte alltid det blir som man tänkt och hoppats på. En bekant från förr förlorade nyss sin son tre veckor innan beräknat födelsedatum. Att gå en hel graviditet och sedan inte få belöningen, att inte få hålla sitt efterlängtade barn i sin famn och se det växa upp. Jag kan inte tänka mig ett värre sätt att få sitt hjärta krossat? Så fruktansvärt orättvist! Jag undrar om man någonsin kan förlika sig med en sådan händelse? En massa omtanke och varma kramar till er som går igenom ett sådant helvete. Jag antar att man lär sig att leva med det som med all sorg och så småning om kan möta livet och kärleken igen.



Kram Åsa

En ny vän på nätet...


....nej, det handlar inte om nätdejting ;o) men tanken när jag startade denna blogg var att den skulle får verka som ett bollplank, informationskälla och en axel att vila mot för de tjejer och unga kvinnor som mår dåligt över sin livssituation av olika anledningar. Det är ganska jobbigt rent mentalt att upprätthålla detta, vilket är anledningen till att jag ibland lättar upp med "vardags"-inlägg från min egna verklighet. Men jag vill så klart att ni fortsätter använda denna blogg till det den är ämnad för och hör av er till mig om ni känner för det, antingen i en kommentar eller på mailen ([email protected]). Jag lyssnar och hjälper så gott jag kan, har kontakt med tjejjour då och då och rådfrågar dem vid specifika fall/frågor.

Jo, så nu till det jag vill berätta om idag!

Jag ramlade in på denna sida imorse: http://www.tuvaforum.se
Här finns en massa info, ett forum där man själv kan berätta, ställa frågor, diskutera och hjälpa andra. Ventilera helt enkelt. Tycker det verkar vara en jättebra plats på nätet, en plats full av vänner som förstår och vill hjälpa. Här finns även instruktioner för om du vill dölja ditt besök på sidan för andra som använder samma dator, som en säkerhetsåtgärd för dig som t.ex. är utsatt för våld i hemmet.

 

Ta hand om dig och ha en bra måndag!

Kram Åsa


No sunny Sunday...

....regnet är tillbaka, så grå och tung himlen är! Och bilen är paj...måste lämna in den imorgon till verkstaden. Men jag har två mysiga filmer som ligger o väntar och efter mitt sista plugg-ryck ikväll blir det film och choklad i soffan! Igår kväll blev det film med snacks (i mängder) med några tjejkompisar...och om 2 veckor åker vi till Sthlm över helgen, najs!!

En annan rolig sak som hänt är att jag och min sambo ska flytta till en större lägenhet. Det är i ett sekelskifteshus, 140kvm (!!!), balkong i söderläge, kakelugnar, parkettgolv och flera meter i takhöjd. Vi fick veta igår att vi får den och det blir fantastiskt med så mycket yta! En våning lika stor som ett mindre hus :o) 1 februari går flyttlasset och jag längtar redan. Men nu ska jag plugga medan han klär om en fåtölj som vi hittade på loppis igår...åh..jag ska få inreda mitt egna bibliotek/läsrum...och det kommer att stavas M Y S!! ;o)

Ha en skön söndagkväll och avslut på helgen....

Kram Åsa

Sol, sol , sol!!



Jag skrev ju härom dagen att de lovat sol här idag och att jag tror det först när jag ser det..jag tror det!! :o) Solen har tittat fram för första gången på jag-vet-inte-hur-länge, vilken fredag det blev!

Igår tog jag grissprutan...



...och idag har jag en rödspräcklig och ond arm, men jag ska inte ömka mig och tycka synd om mig själv, de flesta som tog grissprutan igår är säkerligen i samma tillstånd! Nej, idag är det fredag och det är ju alltid lika härligt med fredagar, man har hela helgen framför sig. Den här helgen ser lugn ut för mig ochdet tycker jag är det bästa sådana helger som inte är fullsmockade. Får bli lite skolarbete och mycket mys tror jag bestämt! Kanske finns någon ny bra film man borde se? För jag antar att det kassa vädret kommer hålla i sig??
Vad ska du göra i helgen??

Som tur var såg jag inte ut så här när jag kollade i spegeln imorse...har ju hört annars att den risken var ganska stor...

 

Ha en skön fredag!

 

Kram Åsa



Nytt projekt på gång!!



När det är höst, mörkt och kallt så gäller det ju att fylla sin tid med roliga saker så att det snart blir ljust, varmt och somrigt igen. Just nu har jag kommit på ett riktigt roligt projekt som jag ska jobba med i cirka ett halvår framåt (och förhoppningsvis får någon slags fortsättning på efter skolan slutat). Det inkluderar bland annat en tid i New York och bara det säger väl allt om att det här kommer att bli ett härligt projekt?!

Jag är så glad att jag hittat tillbaka till mitt riktiga jag efter år av famlande i någon slags dimma, I'm back big time!! Idag gjorde jag mitt sista besök hos min kurator som jag gått och pratat med sedan i februari och det har verkligen gjort underverk. Jag rekommenderar alla som fastnat nånstanns mitt i livet att prata med någon som kan det där, det är det bästa beslut jag tagit i mitt liv.

Nu måste jag tillbaka till pluggandet, har en del att skriva idag...var bara tvungen att dela med mig lite av min energi och lyckorus!

Hoppas du har en fin dag!

Kram Åsa

Dripp, dropp....


Hej!
Hur har din dag varit?
Här är det grått och regnigt, kanske i hela Sverige?
De lovar sol här på fredag, jag tror det när jag ser det!
Vilken olust man har att ta tag i saker när regnet öser ner och dagsljuset aldrig visar sig...
inte ens i lägenheten går det att få riktigt ljust...får köra på tända ljus och mysa lite
istället för att göra nyttigheter, i alla fall för en stund.

 

Kram Åsa


Solnedgång och sommar

 

 

Någon som kan gissa vart det här är?? Mitt sommarparadis!

 

Hoppas du har haft en bra dag! Nu börjar det bli riktigt mörkt ute, dagarna blir inte riktigt dagar. Men om nån månad vänder det igen och då tar vi stormsteg mot sommar och soliga dagar!!

 

Kram Åsa

 


Ett ton med kärlek till Jackie Ferm!



Igår var det premiär av Paradise Hotel, en total helt menigslös underhållningsform. Ingen har väl kunnat undgå att Svartenbrandts dotter Jackie medverkar? Jag måste få skicka henne ett meddelande.


Jackie!

Det gör ont i mig att se och höra dig i ett forum som Paradise Hotel. Din stackars arma själ som fått utstå så mycket. Du är värd att älskas, du är värd kärlek och du är underbar precis som du är. Jag förstår att du gått igenom en förjävlig uppväxt och jag kan förstå om du vill hämnas på din far (om han ens är värd att kallas far?), men det finns ju så många andra sätt att göra det på. Vad jag ser är en trasig tjej som söker bekräftelse och upprättelse på helt fel ställe. Att du har sex i tv och viker ut dig i Slitz för att din pappa ska känna skam och bli ledsen? I längden är det fortfarande du själv som kommer vara mest ledsen och du kommer ångra de här försöken till uppmärksamhet.

Jag läste någon intervju eller artikel inför PH om dig och där stod att du vill jobba som journalist i framtiden. En passande början på den karriären hade väl snarare varit att ge en bok om ditt liv, berätta hur det är att vara dotter till en grovt kriminell? Det skrivna ordet är en bra terapi för dig själv och kan verkligen framkalla ånger hos den som skadat dig. Har man orsakat en annan människa skada under hela hennes uppväxt bör det ta rätt hårt att få hennes känslor och ångestfyllda minnen svart på vitt. Du skulle få förståelse den vägen och sedan jobba vidare och skapa din person, oberoende av din pappa. Nappar du på den idén hjälper jag dig mer än gärna!

Kom ihåg att oavsettt bakgrund kan du skapa något bra av ditt liv. Du har kommandot nu! Men du måste hitta dig själv och inse ditt värde. Omge dig med människor som bryr sig om dig (dom finns där!!), inte sådana som får dig att må dåligt.

Jag önskar dig all lycka och hoppas att du kan hitta ett sätt att bli hel igen.

En stor kram till dig Jackie Ferm!

//Åsa



RSS 2.0