Ett bloggtips...

...jag hamnade på Magdalena Graafs nya blogg idag och såg detta inlägg:

http://magdalenagraaf.se/det-goda-och-onda-i-livet/#comments


här finns fler som lyssnar o vill hjälpa!

Ha en fin dag!

Kram Åsa

Att tacka livet för det goda....


Om hösten och vintern, när allt är mörkt, kallt och ruggigt tappar vi nordbor ofta lite gnistan där vi sitter ihopkurade i tv-soffan. Vissa störs inte lika mycket av det, men jag är en av dem som i stort sett varje år blir lite deppig, mer eller mindre beroende på övriga omständigheter. Värst har det varit när jag suttit på jobb som jag inte trivts med, eller i skolan när inget av ämnena kändes kul. I år känns det annorlunda. Nu har vi inte kommit så långt på hösten, men jag känner stor skillnad redan. Under detta året har jag jobbat med mig själv och kommit till många insikter, jag har utvecklats så mycket som person. Jag vet inte om andra märker det, men det är något jag känner starkt på insidan. Nu är jag mer medveten om mina mål i livet, vad det är jag egentligen vill göra, utan påverkan från andra. Jag har gjort avgörande val helt själv och det är ett stort steg för mig. Idag vaknar jag på morgonen och mår bra, jag behöver inte släpa mig upp och fortfarande känna mig som sovandes till kl 11 på förmiddagen. Ingenting kändes roligt på riktigt. Så jag är så tacksam, jag är så tacksam för nyanserna som kommit tillbaka i mitt liv den här sommaren.

Vad jag vill dela med mig av idag är ljus, värme och kärlek till dig som är på väg i ett inre höstmörker. Känn noga efter om det du gör idag är det som känns rätt för dig. Vad skulle du kunna göra annorlunda för att allt ska kännas bättre? Vad drömmer du om?

I våras satt jag på ett vikariat som jag verkligen trodde att jag ville ha, men efter 10mån kände jag att det var inte alls vad jag ville syssla med. Det började tära på mig och jobbet som en gång höjt mitt självförtroende gnagde sakta ner det igen. Tyckte inte att jag kunde bidra med något och gjorde säkerligen inte mitt allra bästa mot slutet heller, jag var likgiltig och uppgiven. Jag började söka efter andra möjligheter och hittade ett utbildningsår som jag direkt fastnade för. Det är inom mitt huvudämne (som jag tidigare läst på högskolan) med med en inriktning jag bara kunde drömma att jobba inom. Nu har jag påbörjat detta utbildningsår och jag kan knappt minnas senast jag gjorde ett val som känns så rätt.

Jag har nämnt det innan, men det tog mig så lång tid att faktiskt fatta det på riktigt själv :o) så jag kommer nog tjata om detta till förbannelse!

Sök det goda i livet och var uppriktigt tacksam för det när du finner det. Följ ditt hjärta, utan att känna påverkan utifrån.

Ha en fin kväll,

kram Åsa

Sol inne, sol i sinne

Kanelbullens dag är förbi, för längesen! Och jag har inte hunnit uppdatera bloggen sedan dess. Har varit begravd i arbete, men nu börjar det lätta.

En skön söndag, sol, +5 grader & vindstilla, det får bli en promenad i det sköna vädret. En promenad är alltid bra för att rensa tankar och ta in lite nya intryck.

Ha en skön söndag!

Kram Åsa

Kanelbullens dag....

...och jag känner mig som en risig sak, förkyld, snorig, ruggig och på gränsen till feber. Ligger i soffan och försöker få lite gjort eftersom jag tog ledigt från skolarbete i går. Men det går sådär och jag är inte en av dem som brukar pressa på fast kroppen är trött så jag tar bara de roligaste uppgifterna.

Längtar efter en stor sån här:

att känna sig som en rutten kanelbulle, på kanelbullens dag är ju inget vidare :o/ men jag brukar klara mig bra från förkylningar annars så man får väl ta den här årliga nu då...

So long...

Kram Åsa

RSS 2.0